dýňový quiche s pikantní nivou

dýňový quiche v malých miskách na stole s bílým ubrusem
Malé slané koláče s dýní a nivou na bílém ubrusu
  • Těsto:
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g chlazeného másla
  • asi 5 lžic studené vody
  • sůl
  • Náplň
  • 1 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 100g sýra Niva
  • 250ml smetany
  • 3 vejce
  • tymiánsůl, pepř
  1. Na těsto stačí smíchat hladkou mouku s pokrájeným studeným máslem. Vytvoříme drobenku, přidáme sůl a studenou vodu. Připravené hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme ho v lednici odpočívat minimálně hodinu

2. Dýni omyjeme, vydlabeme vnitřek se semínky a pokrájíme jí na větší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme dýni, osolíme, opepříme a restujeme do té doby, než dýně nezměkne.

3. Odstavíme pánev a dýni zalijeme směsí ze smetany a rozmíchaných vajíček. Přidáme tymián a nastrouhanou nivu. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a přemístíme ho do formy. Takto připravené těsto ve formě na několika místech propíchneme vidličkou, na těsto položíme pečící papír a dno zasypeme luštěninami. Dáme do trouby a pečeme 10 minut.

4. Po deseti minutách formu vyndáme, odstraníme luštěniny a pečící papír a nalijeme do těsta dýňovou náplň. Pečeme dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout a poté servírujeme.


Recepty na:

dýňové rizoto

dýňový hummous

dýňové lasagne

dýňový koláč

najdete v listopadovém čísle My50+, 11/2021


Na veškerá vydání časopisu My50+ se vztahuje zákaz kopírování a svévolného šíření na základě Zákona 121/2000 Sb. o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon). Porušení tohoto zákazu podléhá trestnímu řízení.

Close