Červená řepa je skvělou alternativou pro rozšíření jídelníčku. Ať už zkusíte zařadit salát z červené řepy, polévku nebo červenou řepu samotnou, vždy svému organizmu uděláte dobře a ještě si pochutnáte.
BUDETE POTŘEBOVAT
6 ks červené řepy střední velikosti
2 ks červené cibule
4 celé stroužky česneku
1-2 lžíce olivového oleje
1 lžička mořské soli
1 polévková lžíce balzamikového octa 750ml zeleninového vývaru
NA OZDOBU
kokosový krém nebo creme fraiche
lístky máty
lněná, chia a dýňová semínka
JAK NA TO
1/ Troubu předehřejte na 180 ° C / plyn 4. Oloupejte a nakrájejte červenou řepu a cibuli na kousky a přidejte na pekáč s celými neloupanými stroužky česneku. Pokapejte olivovým olejem, osolte. Pečte 20-30 minut, dokud červená řepa nezměkne.
2/ Pečený česnek oloupejte a přidejte do pánve spolu s červenou řepou, cibulí, vývarem a octem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
3/ Sejměte pánev z ohně a míchejte směs tyčovým mixérem nebo v mixéru umixujte
do hladka. Vraťte na střední plamen a vařte dalších 10 minut.
4/ Nalijte do misek, ozdobte kokosovým krémem, lístky máty a semínky.
Další dva výše zmiňované recepty čtěte v únorovém čísle 2/2021