ČERVENÁ ŘEPA

ČERVENÁ ŘEPOA V KOVOVÉM KOŠÍKU NA ČERNÉM POZADÍ

Červená řepa je skvělou alternativou pro rozšíření jídelníčku. Ať už zkusíte zařadit salát z červené řepy, polévku nebo červenou řepu samotnou, vždy svému organizmu uděláte dobře a ještě si pochutnáte.

BUDETE POTŘEBOVAT

6 ks červené řepy střední velikosti

2 ks červené cibule 

4 celé stroužky česneku

1-2 lžíce olivového oleje 

1 lžička mořské soli 

1 polévková lžíce balzamikového octa 750ml zeleninového vývaru 

NA OZDOBU

kokosový krém nebo creme  fraiche

lístky máty

lněná, chia a dýňová semínka 

polévka z červené řepa v modré keramické misce, lžíce ležící vedle na keramickém talíři

JAK NA TO

1/ Troubu předehřejte na 180 ° C / plyn 4. Oloupejte a nakrájejte červenou řepu a cibuli na kousky a přidejte na pekáč s celými neloupanými stroužky česneku. Pokapejte olivovým olejem, osolte. Pečte 20-30 minut, dokud červená řepa nezměkne. 

2/ Pečený česnek oloupejte a přidejte do pánve spolu s červenou řepou, cibulí, vývarem a octem.  Přiveďte k varu a vařte 5 minut. 

3/ Sejměte pánev z ohně a míchejte směs tyčovým mixérem nebo v mixéru umixujte 
do hladka. Vraťte na střední plamen a vařte dalších 10 minut. 

4/ Nalijte do misek, ozdobte kokosovým krémem, lístky máty a semínky. 

Další dva výše zmiňované recepty čtěte v únorovém čísle 2/2021

Close