Zamotaný dort

aneb Pařížská roláda

Text: sweetflow.cz

Co se vám vybaví, když se řekne Francie? Paříž, makronky, levandule
a možná i Pařížská roláda.  Název „Pařížská“ získala roláda díky druhu šlehačky, která se v receptu používá. Tento šlehaný  krém s rozpuštěnou čokoládou je oblíbený také u jiných dezertů.

Určitě ho znáte například z dortu Harlekýn.

Kakaový korpus

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice  100 g hladké mouky 20 g kakaa
  • 60 g řepkového oleje

Postup

1.Předehřejte troubu na 180 °C.

2.Připravte si silikonový nebo pečící papír.

3.Vejce a cukr vyšlehejte do pěny.

4.Přidejte olej.

5.Přidejte na třikrát proseté suché ingredience (mouku,  kakao a sůl) a jemně míchejte stěrkou.

6.Nalijte těsto na silikonovou podložku neb pečící papír na plechu 
a rovnoměrně rozetřete.7.Pečte na 180 °C přibližně 8 minut. (Pozor,  nepřepečte! Pokud by byl korpus příliš suchý, nebudete  jej moci převrátit.)8.Vyjměte plech a nechte jej vychladnout.

Pařížský krém

  • 250 ml smetany 33 %
  • 100 ml hořké čokolády 70 %
  • 30 g medu

Postup

1.Rozpusťte čokoládu a med v misce ve vodní lázni.

2.Smetanu svařte (téměř na teplotu varu).

3.Postupně přidávejte horkou smetanu do čokolády  a promíchejte stěrkou, abyste vytvořili emulzi.

4.Míchejte.

5.Zakryjte přilnavou fólií a nechte přes noc  vychladnout vlednici.

Roládový Rock ‚n‘ Roll

1.Zakryjte korpus papírem a celý plech otočte. Odstraňte spodní silikon nebo pečící papír.

2.Ušlehejte pařížský krém do pěkné husté konzistence.

3.Rozprostřete pařížský krém po celé šířce korpusu.

4.Položte 2 až 3 banány do řady.

5.Zarolujte.

6.Před podáváním posypte kakaem nebo ozdobte dle fantazie.

My50+ 2/2020

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close