Představte si, že by příprava vaší oblíbené zmrzliny zabrala jen pár minut. Žádné zdlouhavé šlehání vajec ve vodní lázni. Žádné zbytečné nádobí. Jen jedna miska a velká dávka dobrot, kterémilujete.
Co budete potřebovat?
•500ml šlehačky ke šlehání s vysokým procentem tuku, min 40%
•1 slazené kondenzované mléko
•vanilkový extrakt
Postup:
1.Šlehačka, kterou budete používat, musí mít vysoké procento tuku. Jedině tak si zachová pěkně našlehané vrcholky.Šlehejte nejprve střední rychlostí zhruba minutu. Měl by vzniknout ne příliš hustý krém.
2.Potom postupně přidávejte kondenzované mléko. Obě ingredience – šlehačka i kondenzované mléko – musí být stejně vychlazené. Díky tomu se obě ingredience dokonale spojí.
3.Po přidání kondenzovaného mléka šlehejte na vysoký rychlostní stupeň, až bude směs pěkně tuhá. Ale pozor, ať nepřešleháte. Potom by se mohla směs srazit.
4.Nakonec přidejte vanilkový extrakt. Dodá zmrzlině příjemné aroma.
5.A základ je hotový: Teď už stačí jenom přidat ingredience, které vynesou vaši zmrzlinu do nebeskýchvýšin.
KOMBINACE, KTERÉ DOPORUČUJEME:
§rozdrcené sušenky OREO
§rozdrobený cheescake a jahodové pyré
§rozpuštěná čokoláda a maliny
§nadrobené pusinky a směs bobulového ovoce
§rozmixovaný ananas s mátourozmačkaný banán a nasekané ořechy
My50+ 2/2020